Стрелците ни взеха първите си медали след прекъсването на състезанията

В петък и събота в град Стара Загора се проведе държавният турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“ с малокалибрено оръжие. Това бе първото състезание за стрелците след наложената карантина и лятната почивка. В турнира участваха състезатели от 9 клуба от страната. От клуб „Севтополис“ взеха участие шестима състезатели на пушка и пистолет. Независимо от голямата пауза в тренировъчния и състезателния процес, възпитаниците на Нели Йончева отново показаха добрата си форма.

При девойките на пистолет най-точна бе Симона Милева, която завоюва поредния си златен медал, а в същата дициплина дебют направи Кристиана Стоянова. При девойките на пушка Петя Петкова записа първо отлично участие на старт, като стрелбата й я „изстреля“ на лидерското място, а втора остана Ирина Христова. Добре се представиха и Златомир Иванов и Матей Мачев, обобщи треньорът на казанлъчани.

Това състезание бе генерална репетиция за стрелците ни преди държавното първенство с малокалибрено оръжие, което ще се проведе от 23.09 до 1.10.2020 г. в град София и Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram