Страхотно представяне за Христослава на Европейските игри

0
2633

Два сребърни медала в плуването спечели казанлъчанката Христослава Колева на Европейските игри за деца с увреждания „Emile open“ в Бърно, Чехия.

Възпитаниците на Слав Петков представят България в три вида спорт: плуване -25 м св. стил, 25 м бруст, 25 м св. стил и щафета 4 х 25 м, лека атлетика – 60 м, 100 м и 200 м гладко бягане, тласкане на гюле, хвърляне на малка плътна топка и боче.

Националният отбор беше на подготвителен двуседмичен лагер в Камчия. Целогодишно децата тренират в Центъра в столичния квартал „Орландовци“, където с подкрепата на Столична община разполагат с отлична спортна база и зала.

14-годишната Христослава Колева е възпитаник на ПГЛПТ гр. Казанлък и успява в състезания по плуване.

Влиза за първи път в плувния басейн на 9 години. Подава й ръка треньорът Светлана Кръстева от СК „Траяна“ Стара Загора, обучавайки я на техниката на плуване. Христослава обиква спорта и продължава своята подготовка към СК „Траяна“ Казанлък при Теодора Петкова. Следват много упорити тренировки, а Христослава е забелязана от председателя на ФАФА – Федерация адаптирана физическа активност Балкани и Черноморска област – Слав Петков. Заедно с другите специални спортисти нашето момиче се явява на международни състезания в Македония, Сърбия, София, Пазарджик, както и на европейското в Чехия, като печели 11 медала по плуване – пет златни, три сребърни и три бронзови. През 2019 г. трудът на Светлана Кръстева, Теодора Петкова, Слав Петков и Христослава Колева е признат и тя е наградена с почетен медал от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Христослава получи и специална награда от Община Казанлък в класацията Спортист на годината. За първи път комисия по избор отличи състезател със Синдром на Даун за заслуги.

Коментари от Фейсбук