Смърт на Евро 2016

0
2

24-годишен запалянко на Северна Ирландия загина в Ница, без върху него да е упражнено насилие, съобщиха световните агенции. Срещата от група С на Евро 2016 между Северна Ирландия и Полша се проведе вчера и завърши с победа на поляците с 1:0. Северноирландският фен е бил в нетрезво състояние на плажа в Ница. Той е паднал от височина осем метра на главата си и за нещастие там е имало камъни. Смъртта му няма никакво отношение към безредиците, които се състояха в града в навечерието на мача. Бяха регистрирани масови сбивания между поляци, северноирландци и местни хулигани, при които пострадаха седем човека. Съгласно показанията на свидетелите, група от 30 местни жители е нападнала гостите от Северна Ирландия и ги е замеряла с бутилки, а те са отвърнали със същото.

Освен първия случай на починал фен по време на първенството, неговият старт ще се запомни и с напрежение около националните отбори на Англия и Русия.

Лидерът на асоциацията на английските футболни запалянковци Кевин Майлс отправи призив за отстраняване на Русия от участие в Европейското първенство заради неподобаващото поведение на нейните фенове. „На Евро 2000 Англия бе заплашена от дисквалификация за драстично по-малко сериозни инциденти, така че въпросът за по-нататъшното участие на националния отбор на Русия в този турнир, разбира се трябва да бъде поставен. Това, което се случи на стадиона е недопустимо. Това е планирана акция, насочена пряко срещу английските футболни привърженици. Изглежда тези фенове са се подготвяли за нападението не само един месец. Поведението на полицията пък противоречи на логиката. Вместо да всява ред и да задържа нарушителите, тя пръска сълзотворен газ на всички страни, без значение кой е виновен“, обяви Майлс. Двубоят между Русия и Англия завърши наравно 1:1. Веднага след последния съдийски сигнал руски хулигани нахлуха в сектора с британци и започнаха да ги налагат с шутове и юмруци. /БГНЕС

Коментари от Фейсбук