След успеха на жените: Превъзхождахме със сила и емоция

Президентът на Волейболен клуб „Казанлък“ Васил Аргиров похвали момичетата за превъзходната им игра в събота срещу домакините от „Берое“. Мачът завърши с разгром на старозагорки, а състезателките ни записаха поредна победа в шампионата при дамите с категорично 3:0 и отново челно място в класирането. „Този резултат в първата част, която завърши за нас с 8:25 бе много важен за мача, тъй като даде самочувствие на момичетата. Превъзхождахме изцяло, това бе страхотен успех в началото, не една, а с цели две класи над противника си бяха момичетата. Надиграхме домакините със сила и емоция“, коментира успешната игра на състава ни в 11-и кръг на първенството президентът на клуба Васил Аргиров.

„Знаехме, че мачът с „Берое“ ще е тежък и се бяхме подготвили за това. Получи се хубав мач, като в третия гейм играта бе равностойна. Ние успяхме да излезем психологически стабилни и уверени още от самото начало“. Така старши-треньорът на казанлъчанки Борислав Крачанов коментира успеха на жените на „Казанлък“ над „Берое“. Предстои ни нов мач, тази седмица играем с ДСК Варна в спортна зала „Багира“. Следва още един домакински мач срещу „Локомотив“. У дома и стените помагат, така че се надявам да продължим да правим успешни мачове тук и така да завършим по най-добрия за нас начин първенството в последните кръгове“, каза още наставникът на женския ни отбор.

Усилените тренировки си казаха думата, добави помощникът на Крачанов в щаба – Александър Стоянов. Още щом стана ясен резултатът от първия гейм, бях сигурен в победата, каза той. Независимо от контузията на Никол Пейчинова, която отсъства в мача, а на нейно място влезе девическият кадър от школата Ивайла Чавдарова, момичетата се справиха отлично, въпреки липсата на ключов играч от титулярния състав.

Продължаваме в същото темпо и тренирамо здраво за следващите мачове от първенството, добави помощник-треньорът.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram