Ружди Ружди в достойна компания за Мъж на годината

0
3

Алпинист, писател и параолимпиец са тримата избрани да се борят за титлата „Мъж на годината 2016“. До 20 януари на сайта manofheyear.bg продължава публичното гласуване в конкурса  „Мъж на годината 2016”, организиран за девета поредна година от Дарик радио. 

Тримата, които тази година събраха най-голям вот от членовете на Академията са Боян Петров – първият български алпинист изкачил осем осемхилядника, Георги Господинов – един от най-успешните млади български автори, както в родината, така и в чужбина, и параолимпиецът и състезател от казанлъшкия клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова“ Ружди Ружди .

През 2016 година на параолимпийските игрите в Рио Ружди печели златен медал за България в дисциплина тласкане на гюле, подобрявайки световния рекорд. Спортен Икар и отличие от класацията Спортист на годината спечели Ружди за 2016 г. и сега закономерно върви и към поредната си титла, макар и извън спорта- Мъж на годината.

За казанлъшката кандидатура може да гласувате на www.manoftheyear.bg/2016, като посочите своята електронна поща, години и местоживеене. За да бъде зачетен гласът обаче, ще трябва да получите известие на посочения имейл адрес.

Кой ще е „Мъж на годината 2016“ ще стане ясно на специална церемония след средата  на месец февруари 2017 година. По традиция, на събитието ще бъдат отличени с почетни грамоти и успели българи в други категории.

 

Коментари от Фейсбук