„Розова долина“ с категорична победа у дома преди финала на сезона

В предпоследния кръг от първенството на Трета лига – Югоизточна група тимът на Казанлък се наложи с 2:0 над гостуващия на „Севтополис“ ПФК „Локомотив Пловдив-1926“.

В самото начало на двубоя съставът на „Локомотив“ получи пряк свободен удар, но от него не последва опасност. В 12-та минута на срещата „Розите“ изработиха първото си положение, като след центриране на Енгин Махмуд последва удар от Венцислав Иванов с глава, който премина над вратата. В 20-та минута номер 9 от гостите допусна фрапантна грешка, след която Пламен Колев отправи удар встрани от вратата. В 22-таминута Розите получиха пряк свободен удар, който премина встрани от вратата. В 37-та минута Розова долина получи корнер, но центрирането не беше на ниво и се озова в ръцете на вратаря.

44-та минута домакините спечелиха пряк свободен удар. След него последва центриране към Надим Ангелов, но удара му се озова в ръцете на вратаря. В последните секунди от полувремето „Розите“ имаха последната възможност да поведат. След центриране в наказателното поле, Ивелин Илиев засече топката, но вратарят беше на мястото си и отрази удара. В самото начало на второто полувреме след центриране топката срещна горната града на гостуващия тим. В 48-та минута домакините продължиха с натиска и последва удар по земя, който не затрудни вратарят на „Локомотив“. Секунди след предходното положение Ивелин Илиев откри резултата в полза на домакините след прехвърлящ удар вдясно от вратата.

В 52-та минута Венцислав Иванов се откъсна от противниковата защита, премина вратаря, но ударът му премина в страни от вратата. Малко след това Венцислав Иванов опита късмета си с удар извън наказателното, но ударът премина над вратата. Съставът на гостуващия тим пък отправи центриране, с което защитниците на домакините не се справиха по най-добрия начин и последва удар, който премина встрани. В 60-та мин „Розите“ получиха наказателен удар, който бе реализиран от Пламен Колев, за да покачи резултата на 2:0.

Малко след инкасирания втори гол състезател на пловдивчани се опита да изненада вратаря на домакините, но ударът му премина над вратата. В 64-та минута вратарят на „Локомотив“ направи грешка, от която „Розите“ не успяха да се възползват. Ивелин Илиев открадна топката, а след неговото подаване Пламен Колев отправи удар над вратата. Домакините продължиха да са по-активният отбор и в 71-та минута „Розите получиха пряк свободен удар, след който последва центриране и неточен удар на Надим Ангелов. В 78-та минута Венцислав Иванов успя надбяга защитниците, което предизвика излизането на стража на гостите, но това повлия и нападателят на домакините беше застигнат от защитниците. След получили се карамбол, домакините спечелиха ъглов удар. Ахмед Сюнетчиев се опита да изненада вратаря с директен изстрел но той внимаваше и отрази удара. След това нов корнер от другата страна.

В 83-та минута съставът гостите достигна до ситуация, при която нападател на „Локомотив“ отправи много неточен удар с глава. В самия край на мача Ахмед Сюнетчиев отправи удар извън наказателното, с който не успя да затрудни вратаря на пловдивчани и той улови топката. По този начин „Розова долина“ закри домакинския си сезон с победа.

В 38-мия, последен кръг, на 3 юни, съставът ни гостува на ФК „Атлетик“ – Куклен.

Текст: стажант-репортер Любомир Люцканов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram