„Розите“ бият наред в групата, на 2 точки от ТОП 3

Втора поредна домакинска победа, след два гола и две греди извоюваха „Розите“ и поредни три точки в 21 кръг на първенството в Трета лига – Югоизточна група. Отборът на Казанлък вече е четвърти /от 20 тима/ с 42 точки, на едва 2 точки от „ТОП 3“. Победата в събота бе посветена на помощник-треньора в щаба Милен Христов, по повод непрежалимата загуба в неговото семейство.

С 2:0 казанлъшкият представителен футболен „Розова долина“ надигра СФК „Ямбол 1915“ напълно заслужено, с много рутина в играта, със самочувствие и желание за победа. Първата част от мача предложи много движение, нервни минути и припряна игра. Гостите апострофираха отсъжданията на арбитрите, симулираха и лежаха по терена, което допълнително изнерви и публиката на стадион „Севтополис“.

Липсата на „чисти положения“ за попадение бе част от първите 45-ет минути, но греда „нацелена“ от Цветан Чахов бе и реалната опасност за гол пред вратата на гостите. Бяха изминали 20 минути от второто полувреме /65-та минута/ и влезлият като резерва опитен и енергичен Ахмед Фаиков отбеляза красиво от корнер. За кеф на над 200 души „Акси“ „завъртя“ коженото кълбо и „матира стража“ на гостите Християн Славов, който извади „коженото кълбо“ от близкия ъгъл. След пет минути другият ни „голаджия“ Венцислав Иванов след самостоятелен пробив вкара от пеналтерията, в долния десен ъгъл на вратата. Иван Чергев, който влезе отново като резерва, също удари греда в края на мача за казанлъшкия „Розова долина“. 

Футболистите ни ще срещнат в сряда от 14:00 часа на стадион „Локомотив“ /Стара Загора/ тима на Нова Загора -„Загорец“, в двубой от Турнира за купата при аматьорите. На 4 март в събота гостуваме в Карнобат.

След 13 победи, 3 ремита и едва 5 загуби, и отново в челните позиции на групата / с положителен актив от 45-14 попадения/.

„Розите“ излязоха със следния титулярен състав : Димитър Иванов, Илиев, Валентин Иванов, Петров, Венцислав Иванов, Колев, Стоян Иванов, Цветан Чахов, Ангелов, Иво Иванов-капитан и Маринов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram