Разгневени треньори и деца поискаха от БФС спешни действия

Българският футболен съюз ще изпрати в най-кратки срокове официално писмо до държавните институции (Министерство на здравеопазването) с искане да бъдат разрешени тренировките за децата и юношите. Това съобщава сайтът за детско-юношески спорт viasport.bg, позовавайки се на техническия директор на централата професор Лъчезар Димитров.

Както е известно, голяма част от професионалния и аматьорския спорт вече работи на терен – дали на групи, или в пълен състав след края на извънредното положение заради пандемията от коронавирус. За детско-юношеските школи по футбол обаче това все още не е възможно. Дълго продължилата забрана предизвика гневното отношение на треньори, родители и деца. БФС не стои със скръстени ръце, но не всичко зависило от тях, казва проф. Димитров.

„Аз съм се подготвил с мотивите защо и кога трябва да започнат тренировките на отборите от детско-юношеския футбол. И това писмо ще касае не само децата и юношите, а също така подновяването на женското първенство и завършването на турнира за Купата на БФС за юноши до 18 години“, казва още техническият директор на БФС.

На страницата на БФС липсва официална информация по темата. Няма и отговор от страна на Министерството на младежта и спорта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram