Първи отличия за казанлъшките колоездачи в Купа Долчини

Успешно представяне за колоездачите от Казанлък в първия масов старт за годината – изкачването на Витоша и критериум в София от Купа Долчини. В стартовите състезания от веригата тази година участваха масово представители и на трите клуба – „Лястовица“, „Розова долина“ и „Шампион“, като отново ветераните на Казанлък са с отлични резултати за началото на сезона. Няколко от състезателите на КК „Шампион“ се качиха на почетната стълбичка в изкачването на Витоша. С второ място завърши Йордан Йорданов (над 60 години), а Васил Стойчев – с трето място – при 50-60 годишните мъже. Владимир Коев от КК „Розова долина“ записа шесто място при Мастърс до 49 години от над 20 участника в групата, а съотборникът му Димитър Димитров завърши на осмо място в класирането.

Шести при юношите финишира Николай Чорбаджийски от „Розова долина“. Петър Чавдаров, който вече не се състезава професионално, отново се пусна по трасето и кара при любителите, където приключи седми.

Младите „лястовици“ имаха силен ден на старта в Южния парк в София, където Георги Георгиев завърши пети при момчета младша възраст, а Данаил Иванов е със седмо място при конкуренция от общо 45 стартирали. Кевин Хаджиев отново кара силно и финишира шести в старшата възраст.

Отлични резултати в критериума показаха и ветераните колоездачи. Владо Коев успя да финишира преди Евгени Балев за почетното второ място при Мастърс, а малко не достигна на Николай Колев от „Шампион“ да си осигури място в тройката на победителите. В ТОП 10 тук попадна и Димитър Димитров от „Розова долина“. Съотборникът му Ники Чорбаджийски при юношите старша възраст се класира на 11-то място.

В най-оспорваната категория – мъже елит, казанлъчанинът Мартин Папанов, с екипа на MARTIGUES SPORT CYCLISME, не успя да стигне до медал и остана назад в класирането (10).

Снимки: Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram