Призоваха колоездачите да останат по домовете си


Председателят на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов отправи обръщение към колоездачните клубове, състезатели и любители от цялата страна. Шефът на централата призова спортистите да си стоят вкъщи, вместо да тренират навън, тъй като личният пример е изключително важен в тази ситуация. Кузов припомня, че в повечето европейски страни тренировките и състезанията официално са забранени до 30 април. Ето и целият текст, поместен на страницата на БФК.

Пиша Ви тези редове, в условията на извънредна ситуация в страната и света, намираме се в средата на една от най-сериозните кризи в здравеопазването в историята и нашите действия могат буквално да означават разликата между живота и смъртта. Време е да стоим заедно – но поотделно. Всички сме човешки ангажирани да се подкрепяме и да се грижим един за друг. Ние трябва да имаме пълно доверие, че официалните препоръки и насоки от властите ни водят най-добре през тази криза, за да гарантираме здравето на себе си и един на друг – общността има предимство пред всичко останало.

Българска Федерация Колоездене постоянно следи официалните препоръки, указания и заповеди издадени от компетентните органи. Правим това защото носим отговорност пред обществото. Личният пример на всеки един от нас е изключително важен в тази ситуация. Да бъдем отговорни!

За Ваша информация към момента в повечето Европейски страни тренировките и състезанията официално са забранени до 30 Април.

Бъдете здрави, стойте си вкъщи и спазвайте разпоредбите и препоръките на официалните власти!

!Всичко ще бъде наред!

#Останетесивкъщи

С най-добри пожелания,

Драгомир Кузов,
Председател на БФК

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram