Престижно класиране за „Розите“ и много индивидуални награди от силен футболен турнир

0
6805
Парламентарни избори 2021#

Две втори места завоюваха отборите на ФК „Розова долина“ в престижния турнир „Купа южно Черно море“ 2020 в Обзор. Набор 2006 година стана втори без загубен мач и в битка с професионалната школа на „Черно море“ Варна. Последният мач между тях завърши 1-1 и бе определен за двубой на турнира. Другият, успешно представил се отбор на „Розите“ – набор 2009 бе изпреварен единствено от „Марица “ Пловдив. Тимът ни бе затруднен от тежката контузия на най-добрия си нападател, получил травмата по време на втория мач от турнира.

Третият набор 2007 , с който казанлъчани участваха, също изигра сполучливи срещи, но той бе в група с по-големи момчета и разбираемо изпитваше затруднения. Въпреки това, направи силни моменти на турнира и натрупа достатъчно опит, който ще се окаже решаващ за развитието на отбора.

Футболистите печелят и доста индивидуални награди. Най-добър защитник стана Парис Салатне (2009 г.). Най-полезен играч е Владимир Дечев (2009), който вкара 4 гола в първия мач и претърпя тежка контузия. За най-добър нападател бе определен Владимир Занков (2006 г.), а за най-добър вратар – Апостол Антонов (2006 г.).

Наставникът на отборите Антим Паральов оцени турнира като много полезен преди началото на първенствата. „Доволни сме от представянето на отборите, въпреки че имаме още по-голям потенциал, който не можахме да разкрием тук. Благодаря на всички родители, който бяха с нас през цялата седмица и ни подкрепяха в трудни и радостни моменти. Отново бяхме най-многобройната публика и това оказа влияние върху доброто представяне на момчетата“, разказа треньорът.