Поредица от лагери в България и Иран за тримата ни таекуондисти

0
568

Трима казанлъшки спортисти бяха повикани в националния отбор по олимпийско таекуондо, който започна подготвителен лагер в Тетевен. Това са състезателите на клуб „Кентавър“ Илина Иванова, Любомир Богданов и Христо Богданов, на които предстои участие в големи международни състезания през годината.

С амбициозен спортен календар и поредица от тренировъчни лагери стартира годината за таекуондистите. От началото на седмицата родният тим провежда подготовката си в град Тетевен, предвождан от националния треньор – Фарзад Золхадри. Интензивните тренировки ще продължат две седмици, веднага след което националите ще заминат на лагер в Техеран, съвместно с един от най-добрите отбори в света – иранският. Подготвителният план на Золхадри предвижда в продължение на повече от месец българските и иранските национали да мерят сили и обменят опит. Първоначално съвместните тренировки ще се провеждат в иранската столица за няколко седмици, а веднага след това и на българска земя, за чиято цел отбора на Иран ще пристигне у нас, заедно с нашия тим. Интензивната и стриктна подготовка се дължи на предстоящите ключови турнири, които за първи път в историята на таекуондо ще се бъдат проведени в една и съща държава – България.

През настоящата година страната ни ще бъде домакин на най-важните състезания в световния таекуондо календар – Европейско първенство за мъже и жени, Европейски Олимпийски квалификации за игрите в Токио, Мулти-европейски игри, ежегодният ранков турнир – София оупън, първият европейски таекуондо фестивал – Ханмадан и кулминацията в българското домакинство – Световно първенство за юноши.

Предстоящите предизвикателства пред българските състезатели и националния треньор, изискват сериозна подготовка, която стартира в Тетевен, а тимът на Фарзад Золхадри е в състав : Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Теодор Здравков, Александър Джорджев, Христо Богданов, Любомир Богданов, Кристиян Златев, Даниел Ладжев, Николет Костова, Габриела Кацарова, Илина Иванова, Калина Петрова, Емилия Тасева.

Коментари от Фейсбук