Пожарникарите от областта взеха купата на Българската федерация по пожароприложен спорт

0
498
Парламентарни избори 2021#

Колегите им от Плевен и Враца заслужено завоюваха сребърните и бронзови медали в комплексното класиране.

Независимо от лошото време, огнеборците от област Стара Загора демонстрираха високо спортно майсторство, отборен дух и завиден феърплей. Те спечелиха безапелационно поредното издание на купата на Българската федерация по пожароприложен спорт. В атрактивната дисциплина „Изкачване с щурмова стълба“ Георги Георгиев и Деньо Денев завоюваха златния и сребърния медал, като постигнаха резултати от 15,29 и 15,38 секунди.

Старозагорската щафета на 4х100м с препятствия, в състав Георги Георгиев, Таньо Танев, Христо Пеев и Росен Маринов, бе най-бърза и стигна до златните медали за 63,73 секунди.Младите надежди от Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Академията на МВР демонстрираха характер и успяха да спечелят сребърните медали в дисциплината „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“. Мартин Рашов, Асен Асенов, Петър Петров и Валентин Недков постигнаха резултат от 64,01 секунди.

Втори в комплексното класиране се нареди отборът на РДПБЗН-Плевен. Християн Христов успя да преодолее конкуренцията и да постигне резултат от 15,72 секунди при изкачването на кулата с щурмова стълба.В оспорваната надпревара силите на пожарникарите от Враца стигнаха до бронзовите отличия в комплексното класиране. Те завоюваха и трето място в дисциплината „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“. Христо Христов, Мартин Тонов, Венелин Георгиев и Атанас Симеонов постигнаха резултат от 66,16 секунди.

Неблагоприятните метеорологични условия попречиха да се проведе дисциплината „100 м пътека с препятствия“. Тази година домакин на купата на Българската федерация по пожароприложен спорт бе Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

реклама

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук