Още две момичета напускат „Казанлък“, ще играят във Франция

Три българки подсилват втородивизионния френски тим  „Стела Етоал Спортив дьо Кале“. Договори за 2022/2023 са подписали две волейболистки, играли през миналия сезон за тима на  Казанлък – диагоналът Селин Селим и посрещачката Никол Дулева. Третата е казанлъчанката Елица Баракова, която израстна с отбора на „розите“ и дълги години се състезаваше с екипа на „Казанлък“. През последните два сезона Ели, играеща на поста център, бе част от третодивизионните „Конфлан“ и ВБК „Лафероа“.

Дулева, която изкара миналия сезон във волейболния клуб на Казанлък, също има опит в местното първенство – играла е за „Вандьовр“ (Нанси) и „Волейбол Роман“. Така се увеличава българското присъствие в отбора – Силвия Кьосева от ЦСКА ще прекара третия си сезон с екипа на „звездите“, като през миналия сезон, заедно с Ивета Станчулова, двете играха финал за Купата на федерална Франция. 

„Ще ми липсвате много! На 15 август ще пътуваме за Франция!“, коментира трансфера си в чужбина Селин в последните дни от престоя си в България.

Наскоро състава на волейболен клуб „Казанлък“ напусна и Мария Кривошийска, която бе преотстъпена на шампионките от „Марица“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram