Ново отличие за младата гимнастичка Божидара Деребеева

Гимнастичката на Спортния клуб „Розова долина“, която се състезава при девойки-младша възраст, получи поредно признание за своя талант. Въпреки крехката си възраст, Божидара е част от селекцията „Проекто-олимпийски отбор“ и „Олимпийски надежди“ за 2024 г. – 9 -13-годишни момичета, които бяха събрани на лагер с опознавателна цел. Идеята на тази селекция е да се следят най-качествените и талантливи малки надежди от най-ранна възраст, да се работи правилно с тях, да се подберат най-качествените деца и да продължат да бъдат непрекъснато наблюдавани от най-добрите специалисти по художествената гимнастика у нас.

На 10-ти и 11-ти февруари 2024 г. се проведе съвместна тренировка в гр. Елин Пелин, с домакин СКХГ“ТЕА ДЕНС“, на приетите през края на миналата година деца в звеното „Бъдещи звезди“, родени през 2012 г., 2011 г. и 2010 г.

От клуба на Божидара посочват, че в тренировките са участвали 19 деца от клубовете „Левски-Триадица“, „Грация“, „Черноморец“, „Тракия“, „Теа Денс“, „Илиана“, „Етър“, „Розова долина“, „Елит“ и „Феникс“.

В тренировките е наблягано на общата физическа подготовка, специалната физическа подготовка и изработване на състезателните съчетания.

Именно тук, казанлъшката гимнастичка е отличена за най-добре представилата се от набор 2012, 2011 и 2010 на проведените две съвместни тренировки за 2024 г. Тя получи топка с автографите на Боряна Калейн, Стиляна Николова и Ева Брезалиева, която трябва да предаде на следващия лагер на „Бъдещи звезди“, където вече ще бъде окончателно спечелена от най-добрия участник за годината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram