Невероятно! Индиец подобри световен рекорд на Юсейн Болт-Мълнията

Невероятното се случи! Индийският строител Сриниваса Гауда пробяга 100 м за 9,5 секунди по време на традиционните надбягвания с биволи „Камбала“. По този начин Гауда счупи фантастичния рекорд на ямайския спринтьор Юсейн Болт от 9,58 секунди, поставен на Световното първенство по лека атлетика през 2009 г.

Състезанието с бикове се провежда на дистанция 142 метра, които аматьорът от Индия преминал за 13,62 секунди.

Би Би Си информира, че рекордът няма да бъде признат, но въпреки това новината обиколи света и предизвика истински фурор в Индия, където Гауда е обявен за герой.

Не искаме да се сравняваме с никого, но резултатът е изключителен, – коментира президентът на Академия „Камбала“ проф. Гунапала Кадамба. Той признава, че на световните първенства по лека атлетика постиженията се измерват с много прецизна техника, каквато на турнира с биволи няма.

Самият Сривинаса, който е на 28 години, смята, че голяма заслуга за поставения рекорд имат биволите, с които се е състезавал.

Надбягванията с бикове „Камбала“ традиционно се провеждат по крайбрежието на щата Карнатака. Участниците пробягват с два бика дистанция от 132 или 142 метра по оризово поле, което е напълнено с вода.

.Непобеденият Юсейн-Мълнията ликува след поредната победа.

Припомняме, че през 2017 г. Юсейн Болт, наричан Мълнията, прекрати своята звездна кариера в спринтовете. Той е носител на няколко златни олимпийски медала, печели редица световни първенства, поставяйки рекорди в дисциплините 100 и 200 метра.

След като закачва шпайковете той се пробва във футбола като играе за норвежки и австралийски отбори. През 2019 г. обаче се отказва.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram