Наше момиче грабна шампионска титла по Граплинг за „СК Аргус ММА“

0
4411

Шампионска титла от Националното състезание по Граплинг ADCC Bulgarian Open 2020 спечели Теа Арезу от СНЦ „СК Аргус ММА“. Състезанието се проведе на 10.10.2020 г. в град Стара Загора, Спортна зала „Веселин Ханчев“.

Теа взе победата във възрастова категория „Девойки“/до 18  год./, категория 60 кг., като във финалния двубой тя победи по точки своята съперничка.

За Теа Арезу това е трето състезание в рамките на месец и втори златен медал. Тя стана Републиканска шампионка по ММА в своята възрастова група преди месец, а след това участва и на първенството по свободна борба.

В състезанието взеха участие още двама представители на клуба – Християн Чонов и Георги Терзиев. И двамата примериха сили с мъжете, в най-многобройната теглова категория на състезанието -77 кг., с 41 участника в нея. Въпреки добрата си игра, загубиха първите си срещи.

„И за тримата това бе първо състезание по Граплинг. Това не е нашия основен спорт. Той е важна част от ММА и целта на нашето участие бе обиграване и трупане на състезателен опит“, сподели техният треньор Красимир Аладжов, който поздрави и тримата си възпитаници за смелостта да опитват нови предизвикателства и желанието им да се развиват.

Коментари от Фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук