Министър Лечева поздрави лично шампионките от Европейското отборно първенство по тенис

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева прие девойките на България до 18 г., които триумфираха с титлата на Европейското отборно първенство по тенис във  Франция. Весела Лечева поздрави младите ни състезателки за извоюваната първа титла в тази възрастова група, която е и трета титла за страната ни в исторически план от европейски отборни състезания.

        „Поздравявам ви за големия успех, за вашите шест последователни победи, за да стигнете до титлата. Поздравления за треньорите, ръководителите и най-вече за състезателите. Знам колко усилия ви коства всеки ден, но ако продължите в същото темпо и със същия хъс, аз съм сигурна, че ще успеете още повече. Пожелавам на всички да ви гледаме на големите спортни подиуми. Сигурна съм, че всеки един от вас мечтае да участва на US Open и Australian Open и ви го пожелавам от сърце“, каза министър Лечева при срещата си с момичетата и треньорския екип.

        Треньорът на националния отбор за девойки до 18-годишна възраст Михаил Атанасов благодари на федерацията, че се прави всичко възможно отборите да могат да пътуват и да участват в състезания, за това, че има финансиране за федерацията. Той каза, че на Европейското отборно първенство по тенис във Франция нашите момичета са били изправени пред силни отбори като тимовете на Швеция, Румъния, Словакия, но са показали, че могат да се справят отлично. „Всички момичета дадоха много от себе си и доказаха, че заслужават титлата. Оттук нататък ще имат нужда от подкрепа за всяко едно начинание“, каза треньорът.

В разговор за финансирането на нашите спортисти министър Лечева подчерта, че трябва да се увеличи бюджетът за спорт, защото българските спортисти са доказали, че го заслужават.

Спортният директор на Българската федерация по тенис Даниел Ангелов сподели, че целта им е да вдигнат категорията си, защото това ще даде възможност да се затвърдят постигнатите резултати.

На срещата при министър Лечева присъстваха също Мариана Ненова – член на Управителния съвет на БФТ, кондиционният треньор Милен Илиев и управителят на Националния тенис център Георги Донев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram