Малшанс за нашите момчета на световното, Веско дори не стигна до залата

Младите състезатели по ММА от Казанлък Теодор Марков и Веско Митев приключиха участието си на Световното първенство по аматьорски ММА за състезатели до 18 годишна възраст в Абу Даби, ОАЕ.

Тео отпадна още в предварителния кръг, в чийто първи двубой премери сили с представител на САЩ. От клуба му, Brothers GYM разказаха, позовавайки се на присъстващите представители на треньорския щаб на Българския национален отбор по ММА, че нашето момче е било ощетено от страна на съдийския състав. Въпреки доминацията, постигната от казанлъшкия състезател, победа с два на един рунда е била отсъдена за неговия съперник.
За щастие, Тео няма сериозни контузии, което ще позволи след кратка почивка да възстанови тренировъчния си ритъм, а шансовете за следващ успех ще са много.

Вторият ни участник – Веско Митев от СК „Аргус ММА“, не успя да стигне до спортната зала заради положителен тест за COVID-19. По изискване на местните власти за влизане в страната са необходими два pcr теста – преди полета и преди самото състезание.

Всички тестове на националния отбор са отрицателни и отборът замина за Абу Даби, като пристигна там в ранните часове на 16 Август.

При второто тестване в Абу Даби обаче Веско е с положителна проба, въпреки че се чувства отлично и без характерните симптоми на вируса. Затова от щаба ни преценяват, да минат през още изследвания. По регламент, след положителен тест, след два последователни отрицателни pcr теста, направени в различни дни, карантината за състезателите пада. За съжаление, вторият от тестовете за Веско отново е положителен и той нямаше възможността да се бие.

Треньорите му от „Аргус ММА“ обясняват, че момчето няма симптомите на вируса и се чувства отлично. На 19 август Веско прави пореден pcr тест, който е отрицателен и това му позволи да се прибере в родината. И дано бързо забрави за неприятните изживявания, защото предстоят още много състезания, на които ще покаже потенциала си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram