Любо Богданов с дебютно участие на Европейски Олимпийски Игри. Успех!

Огромен успех за Любомир Богданов (Клуб по таекуондо „Кентавър“ Казанлък) и други четирима състезатели от националния отбор по таекуондо на предстоящите Европейски Олимпийски Игри в Полша. Очаква се чрез квалификации страната ни да вземе още 2 квоти в таекуондо, което ще бъде фурор за олимпийския спорт и страната ни. 

Сигурни участници в Игрите са Любомир Богданов, в кат. – 54 кг, Божидар Аврамов в кат. 63 кг, Митко Джорджев – 68 кг, Калоян Бинев -74 кг и Николет Костова -49 кг. Отборът ще води националният селекционер Фарзад Золхадри.

Олимпийските ни надежди ще се изправят срещу най-добрите състезатели в таекуондо, които ще се борят за титлите, а състезанията ще повишат ранкинга на нашите представители, което би гарантирало участието им в Париж 2024. 

Европейските Олимпийски Игри ще се проведат в Полша от 21 юни до 2 юли, а  в тях ще участват най-успешните състезатели в Европа. 

Тази година предстоят и още две от значими състезания за таекуондистите – високо ранковият Bulgaria Open 2023 – G2, от 3 до 6 март и Европейското клубно първенство – от 27 до 30 Април 2023, отново в София.

Източник: Гонг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram