Казанлъчанката Зорница Коева е най-добрият нападател на Футболния фестивал за девойки до 15 години

Казанлъшката „Роза“ в женския отбор на „Етър“ Велико Търново Зорница Коева прави успешни мачове за своя клуб и след края на първенството. Нейният тим стана втори в Трявна на Футболния фестивал за девойки до 15 години, който се проведе от 05 до 07 юли на спортния комплекс „Ангел Кънчев“ в града. Надпреварата се явява финален турнир за определяне на най-силния тим в страната за сезона в тази възрастова категория. Зорница направи отлично представяне в турнира и заслужи индивидуалната награда за „Най-добър нападател“. 14-годишната казанлъчанка премина при „Болярките“ от казанлъшкия „Розова долина“. Зори е възпитаник на тамошното спортно училище, а неин треньор е Валентин Витанов.

Събитието в Трявна бе под егидата на Българския футболен съюз, организацията и финансирането на които се поемат изцяло от футболната централа по Програма за развитие на женския футбол.

Участваха общо 6 отбора от цялата страна – „Янтра” Габрово, „Спортика” Благоевград, „НСА“ София, „ЛП Суперспорт” София, „Академия Лион” Пловдив и „Етър“ Велико Търново. Титлата спечелиха жените на „Академия Лион“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *