Казанлък Волей“ отива на допълнителен турнир за класиране на финали при U18

Девойките на ВК „Казанлък“ не успяха да намерят място на финалите от турнира, на който клубът бе домакин през почивните дни – 6 и 7 май. Отборите от Група А при девойки под 18 години се състезаваха в Казанлък

Тимът на ЦПВК записа тук три победи над съперниците и спечели турнира убедително с 9 точки и без загубен гейм. На втора позиция с една загуба, два успеха и 6 точки се наредиха домакините т зала „Багира“, а трети са представителките на „Раковски“ (Димитровград). Двата тима продължават на допълнителните турнири. Последен остана „ДКС Варна“, който отпада от по-нататъшна надпревара.

„Беше много много ползотворен турнир за нас. Въпреки съпътстващите ни контузии смятам, че изиграхме няколко силни мача, но имаме още доста неточности, които трябва да отстраним преди следващите мачове. Определено момичетата се нуждаят от повече сблъсъци на високо ниво като този с ЦПВК/София/, за да успеят да придобият спокойствие и самочувствие на игрището. Надявам се,че на предстоящата квалификация ще успеем да покажем постоянство в играта си и да се поздравим с успех!“, коментира треньорът Васил Чилов , който заедно със „старшията“ Стоян Гунчев водят момичетата ни в надпреварата.

Към финалите продължават директно отборите на ЦПВК (София), Левски София, Марица (Пловдив) и ЦСКА след спечелването на квалификационните турнири. В спора за титлата за момичета U18 участват 8 отбора.

Двата допълнителни квалификационни турнира при момичетата под 18 години ще се проведат на 13 и 14 май в Пазарджик и София. Надпреварата ще определи последните четири отбора, които ще участват във финалите на Държавното първенство по волейбол в тази възрастова група.

Група А ще се проведе в спортна зала „Хебър“ в Пазарджик, а домакин е местният едноименен отбор. Волейболистките на Хебър ще мерят сили с ВК Казанлък, ВК Звезди 94 (София) и ВК ЙЕБ Шумен 05.

ПРОГРАМА

13.05.2023г. / събота /
15:00 ч. Казанлък – Хебър
17:00 ч. Звезди 94 – ЙЕБ Шумен 05
14.05.2023 г. / неделя /
09:30 ч. Хебър – ЙЕБ Шумен 05
11:00 ч. Казанлък – Звезди 94
15:00 ч. ЙЕБ Шумен 05 – Казанлък
16:30 ч. Звезди 94 – Хебър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram