Йоана и Хрисия с достойно представяне за клуба си, играха срещу най-добрите в България

Двете казанлъшки грации Йоана Митова и Хрисия Ангелова участваха в последното за сезона голямо състезание – Държавно клубно първенство. Момичетата играят за столичния „София Спорт 2017“, а техни треньори са Божидара Рачева и Кристина Шикерова. Неотлъчно до гимнастичките ни е и Мариана Ламбова от спортната зала „Севтополис“, която продължава да работи с тях, независимо, че СК „Розова долина“ вече се раздели с двете грации. Йоана и Хрисия обаче блестят с таланта си и в оспорваната конкуренция на столичния клуб са избрани да представят своите треньори на Държавното първенство, провело се в София. Клубът им остана на 4-то място в ожесточената надпревара, на сантиметри от медала. Нищо обаче не загубено, ще имат много шансове за реванш.

„Бяхме свидетели на един истински спектакъл, в който главна роля заемаха всички деца, борейки се за техния клуб. Щастливи сме, че тази година успяхме да вземем участие и да бъдем част от най-добрите. Вярваме и знаем, че вървим по правилния път. Виждаме го в нашите талантливи деца“, коментираха от „София Спорт 2017“ след приключилото състезание.

Йоана, която е на 10 г. е от Казанлък, а Хрисия, на 9 г. живее в Павел баня. Между ангажиментите в спорта и училището, съумяват да запазят идеален баланс, а подготовката им е задобряла още повече. Очакват ги много спортни подиуми, на които да покажат възможностите си. Само това, че дори вече играят в елита, е повече от постижение за тях, тъй като ще трупат опит и самочувствие, така необходимо, за да успяват в спорта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram