Започнаха битките за Купа „Казанлък“

0
167

67 деца от цялата страна стартираха участието си в Националния шахматен турнир Kazanlak Cup Open (14-16 февруари 2020г.), посветен на юбилея на ШК „Казанлък 21“. В надпревара за купите и медалите застават деца – момичета и момчета до 14-годишна възраст, във възрастови групи до 8, 10, 12 и 14 години. В турнир А група участват 32 състезатели, родени след 31.12.2005 г., а в Б група са останали 35 шахматиста, родени след 31.12.2009 г. Домакините от ШК „Казанлък 21“, с треньор Майсторът на спорта, ФМ Петранка Драганова, участват с общо 18 участника, а ШК „Алехин“, воден от Димитър Пашев, е представен от шестима състезателя. Международното участие в турнира е в лицето на шампион на Македония и шахматист от Украйна.

Победителите в двата турнира ще вземат велосипеди и купи „Казанлък“. Специална награда очаква „Най-добре изявилият се казанлъшки състезател“.

Официален старт на турнира даде кметът на Казанлък Галина Стоянова. Ще бъдат изиграни общо шест кръга, като награждаването е в неделя от 15:30 ч. Състезанията се провеждат в конферентните зали на хотел „Казанлък“.

Само заедно можем да се справим с COVID-19. Всеки един от нас е отговорен за тази борба.

Нека бъдем дисциплинирани.

Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис