Доволни сме, в Холандия ще е по-добре!

0
2

Българският пилот Иван Влъчков, който кара в тандем с Константин Маршавелов с болида Sin Car R1 GT4 за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт, завърши на 5-и място в своя клас на аматьорите във второто състезание от 4-ия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Словакия Ринг. Двукратният национален шампион в Серия Туринг, състезател на „Алба Дамасцена“ АСК, стартира първи в класа си и в общото подреждане на стартовата решетка на пистата Словакия Ринг. След забавяне бе изпреварен от трима съперници, но във 2-ата обиколка успя да прескочи два автомобила от категорията на  „професионалистите“, което го изведе на 2-а позиция в общото класиране и в класа. Към края на серията си от обиколки Иван Влъчков пропусна двама от пилотите в по-горния клас.

В 15-ата обиколка след задължителното спиране в бокса колата подкара шампионът от Серия Макси Константин Маршавелов, като към този момент българският тим беше водач в своя клас. Маршавелов запази второто място в първите обиколки, но след това бе изпреварен от трима съперници в класа и в крайна сметка завърши 5-и и 8-и в общото класиране.

Влъчков записа най-бързата обиколка в хода на състезанието в класа на аматьорите, а за полпозишъна за второто състезание получи специална награда – традиционния ръчен часовник марка Сертина.

Младият пилот определи представянето на тима като добро и заяви, че тимът ще се бори за по-предните позиции в последния кръг от сезона на Зантвоорт. Във Фейсбук той отново благодари на Дамасцена Алба АСК, Росен Даскалов, Николай Мончев, своето семейство, „прекрасните механици“ и автомобилът SIN CARS R1 GT4, с който се състезава. Доволни сме, в Холандия ще е по добре!“, написа пилотът от личния си профил.

Източник: bgnrc.info

Коментари от Фейсбук