Два медала от Държавното първенство по ММА за състезателите на СНЦ „СК Аргус ММА“ 

Два медала спечелиха състезателите на СНЦ „СК Аргус ММА“ Казанлък от  Държавния шампионат по ММА на БФММА. Състезанието се проведе на 28 и 29.10.2022 г., в Двореца на културата и спорта  „Васил Левски“ във Велико Търново.

Клубът бе представен от двама състезатели, като и двамата които успяха да се преборят за медалите от надпреварата.

Орлин Орлинов спечели  второ място във възрастова категория „Момчета“/12-13г./ , категория 44 кг. Първата си среща малкият Орлин спечели категорично със съдийско решение. За съжаление, след много оспорвана и равностойна битка той загуби на финала със съдийско решение и остана втори.

За Орлин това бе второ състезание тази година, посочва треньорът му Красимир Аладжов. При своя състезателен дебют на Държавното първенство през месец март ,той спечели Републиканската титла след две категорични победи.

Другият състезател на клуба – Стефан Комитски, се състезава в категория 57 кг. , „Кадети“/15-16 г./  и спечели бронзов медал. Стефан изигра четири срещи, като успя да постигне две победи със съдийски решения, а другите две срещи загуби със съдийски решения. Така той остана трети в крайното класиране.

За Стефан това също бе второ състезание тази година, като на първото състезание, което бе дебютно за него, също спечели бронзов медал.

Състезателката на клуба Теа Арезу бе наградена от БФММА за спечеления от нея преди един месец бронзов медал при „Девойки“/18-20г./ на Европейското първенство по ММА. Теа има вече златен и бронзов медал от Европейски първенства, след като миналата година тя спечели Европейската титла.

Треньорът на клуба Красимир Аладжов също бе награден от БФММА за „Заслуги за развитието на ММА“.

„Искам да благодаря на Орлин и Стефан за положените усилия от тях по време на подготовката“, сподели техния треньор Красимир Аладжов.“ Бяха много дисциплинирани и отдадени. Благодаря отново и на всички момчета и момичета от клуба за подкрепата. Спортът ни се води индивидуален, но реално е отборен. Без подкрепата и помощта на отбора ,подготовката на състезателят би била невъзможна.

Важното е да сме живи и здрави. Младите да се трудят и да преследват мечтите си ,а ние възрастните да ги подкрепяме в техния път“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram