Двама от Казанлък с медали от Световното по коло ориентиране

Три сребърни медала и един бронзов от участието си в Световно първенство по коло ориентиране за ветерани спечели казанлъчанинът Таньо Танев (Колоездачен клуб „Лястовица“). Той успя да вземе отличие в четири от дисциплините, във всеки ден от стартовете на шампионата, който се проведе в Търговище от 15 до 18 септември. Домакини бяха общините Търговище, Попово и Разград, а най-добрите премериха сили за разпределение на медалите в последния трети кръг от Световната купа за мъже и жени, първото Световно първенство за младежи и девойки до 23 години и Световното първенство по коло ориентиране за ветерани.

При ветераните медал за Казанлък спечели и състезателят на СК по ориентиране „Орлово гнездо“ Тончо Нейчев, който е с бронзови отличия на дългата и средната дистанция.

Организатор на проявата е Българска федерация по ориентиране, заедно с местния спортен клуб по ориентиране „Вариант 5“ (Търговище), със съдействието и подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Областната администрация в Търговище, както и трите Общини – Търговище, Попово и Разград.

В надпреварите участваха състезатели от 27 държави – около 90 в Световната купа и 200 в Световното първенство за ветерани. България беше представена от шестима мъже и шест жени, част от които се бориха за отличията и в категорията до 23 години.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram