В скандален мач бихме заслужено, отново в „ТОП 5“!

В едно от последните си гостувания „Розите“ победиха с 2:1 първомайския „Борислав-2009“. Напълно заслужено и след пълна диктовка на терена, момчетата на Атанас Апостолов бяха доминиращия тим след мач с много движение, нерви и спорни съдийски отсъждания. Сливенският арбитър Стефан Гурков влезе в историята с двете дискусионни отсъждания за домакините, които пропуснаха и вкараха дузпата срещу вратаря Сашо Петрунов. В 52-та минута домакините пропиляха шанса да поведат след добра намеса на стража ни, за наказателен удар след игра с ръка на Дидо Иванов. Всъщност, динамиката на двубоя, шутът към вратата предопредели ситуацията и дузпа спокойно можеше да не се свири, имайки предвид и близостта на коженото кълбо до ръката на защитника ни. Двете ни попадения станаха по идентичен начин през второто полувреме след атаки отляво на снажния и офанзивен „казанлъшки Жиру“ Кольо Чахов. Две минути след дузпата за домакините в 54-та минута, след негов пробив и рикошет, Пламен Колев – Пацо шутира с плътен удар, отбит от дефанзивния „вал“ на „Първомай“ и „коженото кълбо“ бе довкарано от Чахов. В 68-та минута последният със спринт „дефилира“ отляво и Колев отново добута с плътен удар топката за 0:2. В 74-та минута, влезлият на мястото на Наско Апостолов Росен Илиев се опита да отбие топката в корнер в наказателното поле и последва отново втора спорна дузпа, реализирана от домакините за крайното 1:2 за казанлъчани.
„Доволни сме, заслужено взехме трите точки. Бяхме по-добрия тим на терена“, бяха лаконични от щаба на „Розите“ и колегиално не коментираха отсъжданията на реферите.

В 16-ия кръг на Третата ни лига на Югоизток, премаме в последен мач за годината „Ямбол -1915“, идната събота, от 14:30 часа, отново без публика.
В края на месеца, на 28 ноември, гостуваме на ОФК“Хасково“ за финал на спорната и запомняща се 2020 година.
С точките на 4-ия ФК „Розова долина“ е в „ТОП 5“ в Лигата (след 8 победи, 3 равенства и едва 4 загуби, с 27 точки). Едва 3 точки ни делят от „тройката“ на лидерите от 18 тима.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram