Връщаме се с две престижни победи от Евроволей – добра основа, на която да стъпим

0
2

Треньорите на „Казанлък Волей“, както и президентът на волейболния клуб Васил Аргиров и изпълнителният директор Деко Григоров, се завръщат днес в родината начело на националния девически тим на България по волейбол, който приключи участието си в Европейското първенство в Холандия.

Националният отбор по волейбол на България за девойки до 18 години завърши на пето място в предварителна група I на Европейското първенство в Холандия и отпадна от по-нататъшна надпревара. Треньорът на волейболистките ни Страхил Балов заяви, че тимът ни  е успял във важните моменти, като се е сринал психически именно в тези решителни ситуации. Ето какво споделя Страхил Балов пред за BGvolleyball.com относно представянето на тима ни:

„В решителния мач с Германия не издържахме психически. Голямото напрежение и стрес обезличиха нашия отбор. В първия гейм при равенството 22:22, сбъркахме два сервиза, а във втората част при 24:20 не успяхме да затворим гейма. Изгубихме и това говори за плахост, неувереност и примиренчество. Ахилесовата пета на отбора за целия турнир бе слабото посрещане, неузнаваемо слабата защита (това е елементът, който най много тренирам в моите отбори, където и да съм и не на последно място(брейк- пойнт) контраатака за точка“.

„Имахме огромния шанс реално да се класираме за Световно в Аржентина, но явно не сме узрели и проявихме слаби волейболни аргументи  във важните моменти от геймове, които можехме да спечелим“.

„Преди тръгването за Европейското първенство специалистите предрекоха, че ако направим една победа ще е успех. Започнахме първенството блестящо, със самочувствие и волейболни аргументи. Липсата на доктор се отрази върху физическото състояние и свежестта на състезателките – нямахме никакви подсилващи вещества и витамини за възстановяване след тежките мачове. Аз лично изпитах липсата на доктор-след победата над Турция се разболях. Водих три мача с висока и постоянна температура. А смятам, че моето свежо поведение и настроение преди това даваше сила на моите състезателки“.

„Прогресът в този отбор е видим. Смятам, че ще продължи да ни радва и е предпоставка за отлично бъдеще. Да се класираш на Европейско, само по себе си е голям успех за в бъдеще“, заключава Балов.

Коментари от Фейсбук