ВК „Берое“ остана в играта за полуфиналите

0
6

Много казанлъчани и фенове на волейболния клуб от Стара Загора и града на розите изгледаха мача-реванш от полуфиналите между отборите на „Берое“ и „Левски, в който играха и възпитаничките на местната школа. След неуспеха преди седмица в София, когато „Сините“ надиграха „беройки“ с 3:0, снощи момичетата на старши-треньора Петър Дочев излязоха преобразени в спортната зала „Иван Вазов“ в Стара Загора. Домакините доминираха през цялото време на двубоя. Старозагорки започнаха решително още в първата част, макар с малка преднина, запазиха предимството си и не оставиха шанс за гостенките, които влязоха в ролята на догонващи. Ситуацията бе сходна и в останалите две части и след категоричното 3:0 (25:20, 25:22, 25:19) старозагорки получиха своя шанс да продължат напред, като третият решителен мач между двата тима ще бъде на 28 март в София.

Сред зрителите на вчерашния решаващ за „Берое“ двубой срещу „Левски“ бе и семейството на чуждестранното попълнение в отбора на Стара Загора Хелена Перич. Родителите на хърватката пристигнаха специално от Смедерево, за да подкрепят своята дъщеря и отбора в така важните за тима мачове от българското първенство.

„Дойдохме да спечелим от 3:0!“, написа в под семейната снимка от зала „Иван Вазов“ майката Душанка. „Щастието няма край“, отговори на свой ред Хелена.

След еуфорията от победата и деца от школата на „Казанлък Волей“ пожелаха да запомнят вечерта, снимайки се с чужденките в тима Хелена Перич и Тамара Роганович .

 

Снимка на Dusanka Peric.
Коментари от Фейсбук