Венци Стефанов разкри: По време на конгреса на БФС купуваха гласове в тоалетните

Убеден съм, че Борислав Михайлов е избран за председател на Българския футболен съюз. Когато 500 човека избират един човек, той трябва да бъде избран с 251 гласа, ако са се записали 550 човека, но 50 човека не са гласували, те не могат да влизат в този кюп. По принцип бях решил да не отварям тази тема, но този конгрес беше много лош конгрес по простата причина, че имаше много купени гласове. Казвам ви, сигурен съм, подготвил съм някои неща, чакам само нахалството им да стигне до Н-та степен. В тоалетните привикваха хора от малките клубове между 2-3 000 беше предложението. Имаме хора, които са готови да докажат, че са им предлагани пари. Това става в деня на избора в тоалетните на зала НДК. Това коментира собственикът на „Славия“ и бивш член на Изпълнителният комитет на БФС Венци Стефанов в ефира на БНТ.

„Когато те решиха да имат представители и да гледат как се брои, всичко това беше направено да се види дали на хората, на които са дали пари, дали са гласували за тях. Това не са Бербатов, Стилиян и Мартин. Това са хора около тях“, допълни той.

„Двама сериозни хора, които познавам, единият е собственик на медия, другият мастит адвокат, ми разказаха какви предложения са получили. На собственика на медията му казали „Застани зад нас, агитирай, ще бъдеш член на Изпълкома“. Това не е нормално, не се прави така. Четири-пет месеца медиите бомбардираха с техни компромати, този бил такъв, онзи онакъв. А всички помним какво се случи при загубата с 1:6 от Сърбия, когато едно момче се хвана за крака и каза „Ох, боли ме“, а после отиде да играе за „Манчестър Юнайтед“. Как това момче да управлява БФС? Боби Михайлов беше президент, а Бербатов като ни биха сърбите тръгна с Неманя Видич за Англия и игра за „Юнайтед“, разсърди се. Бил сърдит на Данчо Лечков, ама Лечков не е България. Сега искал да управлява футбола, да, да, ама не“, каза още Венци Стефанов.

„Да, разбира се, че бяха раздавани пари. И то не преди, а по време на самия конгрес – вътре в зала 1 на НДК. Не, не. Това не бяха Бербатов, Стилиян и Мартин, защото те първо са стиснати и второ – трябва да получат разрешение от жените си. Един човек обаче, който стои в сянка и е от Средна България, беше активен. Срамна работа беше. Срамна. По време на вота ви е бедна фантазията какво се случи в тоалетните на зала 1 в НДК“, заяви по-рано членът на изпълнителният комитет на БФС Йордан Лечков пред „Блиц“.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram