Браво, шампионе!

0
6658

Казанлъчанинът Николай Митев стана абсолютен шампион на България за младежи и взе втора титла от Държавното първенство по фитнес и бодибилдинг в Пазарджик. Състезанието се проведе от 9 до 11 октомври в Драматично-куклен театър „Константин Величков“. Първенствата бяха две. В събота на подиума излязоха деца до 16 години, юноши и девойки до 18 години, младежи до 21 и до 23 години, както и ветерани (жени над 35 и мъже над 40 години), а в неделя – мъже, жени, младежи и ветерани. За втори път тук диетологът Николай Митев победи в категорията до 80 кг. на бодибилдинг при мъжете.

„2 седмици до Световното първенство за младежи“, лаконично написа за успеха си от републиканското Митев, като намекна за предстоящото си участие в него. Николай изцяло работи в сферата на диетичното и спортното хранене. Има диплома по специалността от Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Световното първенство за младежи и девойки е в Cluj- Napoca в Румъния. Надпреварата е от 23 до 25 ти октомври. „Хвърлили сме око на купата“, закани се Николай.

Той се състезава за пловдивски клуб, но няма треньор. Подготвя се сам и сам споделя успехите си, благодарение на постоянството и волята си да върви напред. За съжаление, клубовете, практикуващи този спорт, се броят на пръстите на ръката, но пък без отбор, не е възможно да има участие.

Пожелаваме на Николай нови подиуми и завоевания в спорта, а и последователи, за да споделя Казанлък радостта от успехите във фитнеса и бодибилдинга!

Коментари от Фейсбук