Близо до световния връх. Браво, Хриси!

Казанлъчанката Христослава Колева триумфира с отбора на България на Световните игри за хора със Синдром на Даун. Те се проведоха от 4 до 11 октомври във Ферара, Италия. Участието в тях бе голямо предизвикателство за Хриси и българския тим, защото за първи път страната ни имаше своите представители на игрите и за нас всички те се завръщат като победители!

Хриси е отлична плувкиня. Тя вече има множество златни медали – от европейски игри и балканиадата за 2021 година, международни и национални турнири. Неин треньор в града на розите е Теодора Петкова от СК „Траяна“. Десетокласничката от ПГЛПТ се състезава за Федерация „Адаптирана физическа активност“ с председател Слав Петков.

От Световните игри в Италия тя завоюва два пъти сребро за България в плуването! Постиженията й в спорта се дължат на трудолюбието и упоритостта, и още веднъж доказват, че няма напредък без отдаденост. Желаем на Христослава още много успешни състезания, сила и воля да сбъдва мечтите си! В момента българската делегация оспорва сребърния медал на казанлъчанката и нищо чудно да бъде отсъдена победата за нея, макар че решението и резултатът от това не е от значение. Хриси пак е на върха!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram