Битка до последно на шосето

Мартин Папанов приключи участието си в колоездачната Обиколка на България с 54-то място и е четвъртият от българските състезатели с най-добро време след много тежък етап вчера, когато бе и финалът в Габрово. Поизоставане по трасето остави казанлъчанинът на 74-то място в етапа, като преди него финишира друг колоездач от града на розите – Златин Вълчев (70-и). Той се нареди на 105-то място, а със 103-то в генералното класиране на 68-та Международна колоездачна обиколка е ветеранът на шосейните стартове и един от най-добрите български колоездачи в по-ранни години – Владимир Коев. Въпреки класирането във втората част от таблицата, казанлъшките състезатели караха много добре, а Папанов бе сред лидерите при младежите. В последните етапи обаче умората и силната конкуренция си казаха думата. „Може би жегата, всички изминати километри, които са над хиляда за седмица, ми дойдоха в повече и това рефлектира за последния етап“, коментира финала на участието си Папанов.

Победителят в последния, 5-ти етап от колоездачната обиколка на България е Timo KIELICH от отбора на Alpecin-Fenix Development Team. По най-дългия, кралски етап с дължина 188 километра, белгиецът първи финишира пред Община Габрово с време 4:26:01. 120 колоездачи завършиха състезанието.

От българските колоездачи, най-добре се представи Преслав Балабанов от отбора на Несебър, който финишира заедно с първите. Малко не му достигна да влезе в 10-ката, като се нареди на 15-та позиция.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram