Нов албум озаглавен „Прекалено любопитни” издаде група Хоризонт по повод 20-сет годишнината си

По повод 20 години професионална дейност, група Хоризонт е готова със своя нов албум озаглавен „Прекалено любопитни”. В него са включени единайсет авторски песни. Като гост музиканти участват Мария Мутафчиева от Мери бойс бенд в баладата „Не заспивам без теб” и Марин Бозев саксофон в песента „Сияеща звезда”, която миналата година спечели наградата на публиката в конкурса „Златна пролет”.

След синглите „Сълзите ти вярват на моята длан”, „Нали мъжете не плачат” и „Време” на които са заснети и видео клипове, „Тъгувайки за любовта” е новата песен с клип, съпътстващ появяването на албума.

Концерт-промоцията на „Прекалено любопитни” беша на 8 май в София, където групата представи песните включени в албума, а концерта премина със страхотен успех. На 10 май албума беше представен в Пловдив, като придстоят и още гостувания в други градове на страната.

Група Хоризонт съществува като ученическа формация още от средата на 80-те години, но започва своята професионална дейност през 1994-та, когато дебютира на конкурса „Златния Орфей” с авторска песен.

През същата година записва и първата българска кавърверсия „До последен дъх”.

През 2000 г. след участие на Хоризонт в международен рок фестивал, музикалната компания EMI издава в сборен диск песента им „Ще избягам” и то на български език, а диска се разпространява в САЩ и Западна Европа.

През 2002 г. групата реализира първото и единствено засега радиотурне в страната. То е осъществено за 5 дни в 50 радиостанции из цялата страна, където успоредно с интервютата и студийните записи, групата се представя и с акустични изпълнения на живо от радиостудиата.

Над 3000 концерта, участия на международни и наши фестивали, награди в музикални класации, група Хоризонт е и единствената група в страната разполагаща със собствено професионално концертно оборудване, пример който взима от старото поколение банди в страната.

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=649DMCaM8MM’]

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram