Нови информационни табели ще упътват гостите на Казанлък

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=5zLaAes1vso’]

През последните близо 10 години в Казанлък бяха направени няколко опита да бъдат поставени информационни табели за историческите и културни забележителности в Долината на розите и тракийските владетели.

За съжаление, тези табели не просъществуваха дълго.

От няколко дни са монтирани 4 информационни платна „Опознайте Казанлък“. На площ от почти 2 квадратни метра на тях е разположена картата на Казанлък, с отбелязани на нея исторически забележителности, възможности за предвижване, за забавление. Отделно е изведена кратка информация за 11 обекта сред които Девическия манастир, музеите в Казанлък, Художествената галерия, родните къщи на Петко Стайнов, Дечко Узунов, Ненко Балкански, Чудомир, паркове в Казанлък и др.

Табелите „Опознайте Казанлък“ са изцяло финансирани и поставени от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Казанлък с председател Костадинка Василева. Община Казанлък е подкрепила проекта и разрешила поставянето на иформационните табели, които са разположени до музей Искра, тракийската гробница, Розариума и гробницата на Севт ІІІ.

Г. Манев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram