Криминалисти разкриха извършителите на серия от кражби в местността „Старите лозя“

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=LDmgZWwS6as’]

Служители от РУ „Полиция“-Казанлък разкриха извършителите на поредица кражби от вилни имоти в местноста „Старите лозя“, в землището на гр.Казанлък. При проведените оперативно-издирвателни дейности криминалистите установили, че крадците са трима мъже – на 36 г., 22 г и 25 г., жители на гр.Казанлък. Те са проникнали във вилния имот на 60-годишен мъж, от където са откраднали готварска печка на твърдо гориво, 2 юргана и легло. В хода на разследването е изяснено, че тримата в съучастие с други двама мъже са извършили още четири кражби от имоти във вилна зона „Старите лозя“.

Работата по случаите продължава в РУ „Полиция“-Казанлък в рамките на образуваните досъдебни

производства.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити тринадесет престъпление. Регистрирани са: четири грабежа, шест кражби, една измама и един пътен инцидент.

На 29 май служители от РУ „Полиция“-Казанлък са извършили проверка по сигнал, за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. В хода на проверката в дома на А.М. /36 г./ от Казанлък са иззети самоделно направена ловна пушка, 15 ловни патрони 12 калибър, самоделно направен пистолет, пригоден за стрелба със сигнални ракети, писалка , 8 хаосни патрони кал.7.62 мм., 16 малки сигнални ракети и 2 кутийки сачми за ловни патрони с различна големина.

По случая в РУ „Полиция“-Казанлък е образувано досъдебно производство.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram