Успешно представяне на “Детелини” във Франция


“Поздравления за успешното представяне на концертния състав на ФТА “Детелини” в Международното турне във Франция”, заяви кметът на Павел баня Иса Бесоолу след пристигането на танцьорите снощи. По негова инициатива Общината пое изцяло транспортните разходи на състава за участието му. 

За фолклорния фестивал на 29 юли заминаха 38 танцьори от “Детелини”, които в рамките на десетдневното си посещение всяка вечер представяха България в 60-минутни концерт-спектакли. 

“Изключително благодарни сме на кмета Бесоолу за възможността да участваме в този престижен фестивал, който се организира, не от кого да е, а именно от ЦИОФФ – Международния съвет на организаторите на Фестивали за фолклор и традиционни изкуства. С помощта на градоначалника участвахме преди това и във фестивал в Турция, сега – във Франция, където редом с България, участваха танцьори от: Молдова, Франция, Бургунди, Белгия”, заяви Кольо Кавръков от ФТА “Детелини”. 

Предстои в началото на месец септември най-малките танцьори от павелбанския състав да заминат на репетиционен лагер в гр. Китен, като цялостната им издръжка ще бъде поета от Община Павел баня. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram