С освещаване на нова техника Павел баня отбелязва празника си

Със света литургия започна днес храмовият празник на Община Павел баня. Тя бе отслужена от свещеници от Старозагорска епархия в храм „Рождество Богородично“. По-късно пред сградата на Общината имаше и водосвет за здравето на жителите на Павел баня. Кметът Иса Бесоолу поздрави всички за празника и им пожела здраве, дълголетие и единство, за да пребъде Павел баня.
Днес, именно на църковния празник Рождество Богородично, бе осветена и новата общинска техника, която бе закупена наскоро по предложение на кмета Бесоолу. „Реших именно днес да направим освещаването, защото е празникът на Павел баня, който църквата почита като раждането на Богородица – пазителката на дома и семейството. Закупената нова техника ще ползваме именно в община Павел баня, която е нашият своеобразен дом и жителите й сме едно голямо семейство“, заяви кметът Иса Бесоолу.
Само за година и половина от избирането му за кмет той успя да удвои наличната общинска техника като закупи 3 чисто нови машини, а именно: камион за сметосъбиране, комбиниран трактор с гребло за сняг, ремарке за растителни отпадъци и цистерна за миене на улиците и специализирана техника за комбинирано почистване при зимни условия и извършване на дейности в строителството. 
Във връзка с днешния празник кметът Иса Бесоолу раздаде и курбан за здраве, закупен с дарени лични средства от самия него, неговите заместници и служители в общинска администрация – Павел баня. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram