Община и Общински съвет в Павел баня работят в пълен синхрон

Общината и Общинският съвет в Павел баня показаха, че могат да работят заедно в интерес на гражданите. Това се потвърди на днешната редовна сесия на местния Парламент. Общинските съветници гласуваха всички 32 предложения на кмета Иса Бесоолу.
Така, съгласно дневния ред и взетите решения, предстои община Павел баня да кандидатства за извършването на ремонтни дейности на кухните на Социалния патронаж по линия на фонд “Социална закрила” на Министерство на труда и социалната политика. Гласувана бе и Наредбата за определяне на местните данъци в общината. Сред приетите от съветниците предложения на кмета бе Стратегията за подкрепа на личностно развитие на децата и учениците в община Павел баня за 2020 г., както и Годишният план за развитие на социалните услуги през 2021 г.
“Социалните услуги за хората в една община са от изключителна важност, защото подпомагат начина им на живот. Все пак не бива да забравяме и, че една голяма част от ползвателите на тези услуги са възрастни хора – това са нашите майки и бащи, баби и дядовци – хората, които са ни дали живот и са ни отгледали. Трябва да се отнасяме с уважение към тях, те имат нужда от достойни старини”, коментира кметът Иса Бесоолу.
Следващото заседание на Общинския съвет ще бъде през месец май.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram