Започна ремонтът на пътя Горно Сахране – Павел баня

Кметът ИСА БЕСООЛУ, депутатът ХАЛИЛ ЛЕТИФОВ и ръководството на „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ” застанаха рамо до рамо за това РЕХАБИЛИТАЦИЯТА на пътния участък ДА СЕ СЛУЧИ Кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, народният представител от ДПС и председaтел на постоянната комисия по Транспорт в Народното събрание Халил Летифов и ръководството на ДПС застанаха рамо до рамо в стремежа си да стартира ремонтът на път II-56 от село Горно Сахране до Павел баня. Те проведоха редица срещи с представителите на властта в лицето на заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и директорът на АПИ Георги Терзийски.

И днес дългоочакваната с години рехабилитация започна, след като финансирането бе осигурено по линия на Агенция „Пътна инфраструктура” и фирмата – изпълнител на обекта разположи нужната техника. “Пътят е изключително важен за жителите на община Павел баня, защото свързва подбалканския републикански път I-6 (Бургас – София) с нашия град и населените места в общината.

Ремонт не му е правен близо 50 години, освен частични закърпвания с асфалт”, заяви кметът Иса Бесоолу. Към думите му се присъедини и народният представител Халил Летифов, който подчерта националната значимост на участъка, тъй като път II-56 практически свързва Северна с Южна България и се ползва от пътуващите, преминаващи от гр. Шипка през гр. Павел баня, за да достигнат до гр. Пловдив. Ремонтните дейности ще обхванат 4-километровата отсечка на републиканския път II-56 на територията на община Павел баня от с. Горно Сахране до гр. Павел баня.

Още от първия ден на своя мандат кметът Иса Бесоолу бе определил рехабилитацията на пътния участък като първостепенна задача за решаване в мандата си. В рамките на правомощията си на няколко пъти градоначалникът организира почистването на треви и храсти по продължението на асфалтовата настилка. Само за една година от своя мандат кметът на Павел баня Иса Бесоолу успя да реши проблем, нерешен близо половин век.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram