В Павел баня започва анкетно проучване от родителите дали биха желали на децата в детските градини и ясли да бъде направен БЪРЗ АНТИГЕНЕН ТЕСТ

Уважаеми родители,

Във връзка с многото запитвания относно провеждането на АНТИГЕННИ ТЕСТОВЕ сред деца от детските ясли и градини и ученици, Община Павел баня Ви информираме следното:

Във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID -19, от Министерство на образованието, посредством Регионалния инспекторат по образование – гр. Стара Загора, е изпратено писмо до директорите на всички образователни институции на територията на община Павел баня в т.ч. детски ясли и градини и училища.

Писмото НЯМА ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ХАРАКТЕР, а е по-скоро . На децата на тези от Вас, които са съгласни, медицински специалист ще извърши тестуването, което се състои в това: материалът за изследване се взима от носоглътката с тампон, подобно на изследването PSR, като, при манипулацията, е възможен лек дискомфорт. Резултатите са готови в рамките на час.

Моля да съдействате на директорите на образователните институции на територията на община Павел баня с отговор за Вашето решение.

ИМАТЕ ПРАВО ДА ПРИЕМЕТЕ или ДА ОТКАЖЕТЕ извършването на бързия антигенен тест на Вашето дете (деца).

Иса Бесоолу

Кмет на община Павел баня

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram