Акценти в проекта за бюджет 2021 на община Павел баня, предложени от кмета Иса Бесоолу

👉🏻 С екипа ми продължаваме политиката си от миналата година да подпомагаме развитието на читалищната дейност, като тази година сме заложили в бюджета допълнителни средства в размер на 15 000 лв. за тези културни институти в населените места в общината.

👉🏻 С 3000 лева допълнително ще подпомогнем местния хор „Тодор Мазаров”.

👉🏻 Тук е мястото да кажа, че предлагам да бъдат увеличени средствата за участие на състави от общината в национални и международни фестивали – 30 000 лв.

👉🏻 Предлагам да се запази субсидията от 27 000 лв. за танцовия ни състав „Детелини”, за които миналата година успяхме да закупим 48 носии – по 16 за мъжете, жените и децата.

👉🏻 В проекта за бюджет за 2021 г. съм предложил да се запази субсидията за пенсионерските клубове и клуба на инвалида в с. Габарево – 67 200 лв.

👉🏻 В бюджета сме заложили и поевтиняване на билетите за пенсионери и ученици в размер на 50% от цената на билета.

👉🏻 Продължаваме, според възможностите на общинския бюджет, разбира се, да подпомагаме жителите на общината при разходите им за погребение на техен близък, с постоянен адрес в община Павел баня. Сумата не е голяма, но все пак би била помощ.

📍За съжаление обаче тази година се налага да плащаме за чуждите грешки – близо 50 000 лв. лихва е начислена в годините от мандата на предишния кмет на общината върху забавени плащания към фирма-изпълнител, която е санирала жилищен блок в село Горно Сахране. И така тази година павелбанци ще трябва да платят тези пари, вместо например средствата да бъдат насочени към друго перо.

👉🏻 За спорт сме предвидели 37 550 лв., като увеличаваме средствата на футболните ни клубове спрямо миналата година.

👉🏻 Не сме подминали и културния календар на общината, като се надявам тази година той да бъде реализиран.

❗️❗️Както миналата година, така и тази, няма да разделя селата от града, особено що се отнася до ремонтните дейности. В този смисъл в новия бюджет сме заложили необходими ремонтни дейности в различните населени места.
Повече за тях ще Ви информирам в следващите дни.

🍀 Пожелавам на всички Ви приятни и спокойни почивни дни! 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram