ЧЕСТИТ 24 МАЙ

УВАЖАЕМИ РАБОТЕЩИ В СФЕРИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И КУЛТУРАТА,

УЧЕНИЦИ, АБИТУРИЕНТИ, ПАВЕЛБАНЦИ, ПРИЯТЕЛИ!

Днес за всички ни е изключително светъл и тържествен ден, в който, не просто отбелязваме, а празнуваме нашата азбука, нашите първоучители солунските братя Кирил и Методий и несломимият български дух, преминал през вековете и чрез словото.

И, да, „в началото е словото”, но словото „роди” културата, а културата и словото са основополагащи за образованието на нацията. Именно в буквите се е изявил човешкият стремеж към безсмъртие, утвърждаване и желание да дадеш на другите знанията и опита си, защото не се забравяме, че и „ний сме дали нещо на света”. Словото, което е смисъл, проправя пътищата, задава посоки. Културата разширява кръгозора и създава битие на развитието.

И точно Вие, учители и деца на културата, сте тези, които правят словото вечно и неподвластно на времето, а културата – пристан в забързаното ежедневие за всеки от нас. Вие образовате нацията, учете ни на принадлежност към рода и Родината.

Продължавайте да бъдете пазителите на българския език, дух и култура! Продължавайте да бъдете водачите на нацията в морето от знанието и културата! Не се отказвайте, макар и да става всичко по-трудно! Това, което правите, е ценно и важно за нас.

Знанието е сила! „Голи са без Книги всичките народи.”

Да отворим очите си и да се гордеем, че имаме нашите 24 май!

Да празнуваме Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, защото „и ний сме дали нещо на света”!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!

Пожелавам Ви здраве и благоденствие!

24 май 2023 г. С УВАЖЕНИЕ,

гр. Павел баня ИСА БЕСООЛУ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram