Близо 18 000 лв. са внесени от туристически данък в общинската хазна

Внесената сума от туристически данък за месеците януари и февруари е в размер на 17 835 лв. Общият приход, който е предвиден за 2021 г., е 200 000 лева. Тези приходи кметът на общината Иса Бесоолу е насочил изцяло в Програмата за развитие на туризма. “Подобрена инфраструктура, спортни и детски съоръжения, пешеходни алеи и добро озеленяване, богата културна програма – това сме заложили в новия бюджет на общината”, заяви градоначалникът и посочи конкретните обекти:

👉🏻паркинги пред “ПРО” ЕАД и централна градска част,

👉🏻пешеходна алея по ул. “Ген. Столетов” до р. Тунджа,

👉🏻ново осветление на алеята от ул. “Петко Колев” до р. Тунджа,

👉🏻осветление по общински път от град Павел баня до с. Виден.

“Искрено се надявам тази година да е по-добра за хотелиерите и ресторантьорите, защото, както всички знаем, нашият регион разчита основно на туристическия интерес и посещаемост. Повече туристи, означава повече възможности за развитието на община Павел баня. Имаме основание да считаме, че легловата ни база може да бъде увеличена с още около 500 легла в следващите две години, а предстоящото завършване на ремонта на пътя Гердеме – Павел баня ще бъде в услуга на това”, коментира кметът Иса Бесоолу.

Сред предвидените от него инициативи в програмата за развитие на туризма в региона са:

👉🏻участие в тематични туристически борси,

👉🏻”Павелбанско лято 2021”,

👉🏻празник за избор на царица Роза и цар на минералната вода,

👉🏻периодични срещи с местни туристически предприемачи, с цел запознаване с новите изисквания на законодателството, свързано със стопанисваните от тях обекти, както и общи идеи за подобряване на визията на града с цел привличане на туристи и др.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram