Спешните аварийни ремонти в Мъглиж приключиха, екипите още са на терен

Продължилата дълго комуникация между ръководството на Община Мъглиж и ВиК Стара Загора е на път да даде резултати и да се постигне така желаното трайно решаване на проблема с недостиг на питейна вода в град Мъглиж. Това съобщават от Общината.

Във връзка с ремонтни работи по мрежата на ВиК, в периода от 9 юли до 16 юли, в часовия интервал между 23:00 и 05:00 часа ще се спира водоподаването към югоизточната част на град Мъглиж.

От Водоснабдяване и канализация ЕООД Стара Загора заявяват в писмо до ръководството на Общината, че спешните аварийни ремонти са приключени. Към този момент водоподаването за всички райони в Мъглиж е нормално. В следващите седмици екипите ще продължат работата на терен за обследване на проблемни участъци от водопреносната мрежа. При отстраняване на открити аварии, ще са възможни краткотрайни прекъсвания на водоснабдяването в прилежащите участъци.

За осигуряване на нормалното водоснабдяване в град Мъглиж в дългосрочен план се предвижда реконструкция на довеждащите водопроводи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram