Павел баня получи предложение да разшири международното си сътрудничество

Градоначалникът на община Павел баня Иса Бесоолу бе на работно посещение в Балъкесир – административен център в северозападна Турция, където лично от кмета Юджел Йълмаз получи предложение за побратимяване на българския курортен град с турския околийски център Бигадич.

В рамките на срещата двете страни обсъдиха потенциалните възможности за бъдещо партньорство в развитието, както на културния, така също и на балнео и спа туризма.В знак на уважение и с благодарност за сърдечното гостоприемство кметът Иса Бесоолу подари на турския си колега сувенирна чиния със символите на Павел баня.

Бесоолу отправи и покана към кмета Йълмаз с екипа си да гостуват в града в рамките на традиционния Празник на розата и минералната вода. “Интересът на Балъкесир към нашата община е признание за потенциала, който има Павел баня да се развива в областта на туризма. Това също така е и своеобразна оценка за свършеното от всички нас – администрация, общински съветници, граждани, за нашата Павел баня”, коментира кметът Иса Бесоолу.

В рамките на посещението си в Република Турция той се срещна и с изпълнителния директор на фабриката на “Кастамону Ентегре” в Балъкесир. Компанията има производство и в България – “Кастамону България”, в павелбанското село Горно Сахране и е най-големият работодател в района.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram