Миглена Филипова: Заедно да преобразим Зимница

#Зимница. Кой наряза асфалта и го заряза? Кой прави това непремислено упражнение в тези ниски температури? – С тези въпроси ни посрещат още на входа на селото активни жители, след като разбират, че съм един от кандидатите за кмет на община Мъглиж. Хващат ме за ръката и ме водят да броим изрязаните фигури в пътната настилка, които според тях са като в окаяно минно поле.

„Разбихме си колите първо в ужасния път между селата Зимница и Ветрен, сега и в нарязаните правоъгълници. Защо плащаме винетки?“, недоволстваха с право хората.

Не може по друг начин да определиш случилото се: температурите – ниски, информация – няма до кога и как, и ако бързаш – ще си разбиеш автомобила напълно. Единственото решение е да прелетиш. И кому е нужно кърпене, като пътната настилка е за изцяло ново асфалтиране, както и по-голямата част от улиците в селото, които броихме отново по тяхна инициатива. На едно мнение сме: недопустимо отношение.

Разгорещеният разговор продължава с още болезнени теми, следващата е сметта. И за нея съм убедена, че е нужно обсъждане с населението и поемане на отговорности, за да опазим околната среда чиста. Задачата ни е да подобрим сметосъбирането и сметоизвозването на територията на всички населени места от община Мъглиж, не само тук. Има необходимост от доставка на нови съдове за смет и ефективно използване на сметосъбиращите машини по нов график. Задачата на местната власт е поддържане на обществените територии с общи усилия.

Какво предстои в Зимница до 2023г., ако бъда избрана за кмет на община Мъглиж?

– Изграждане на работещ обществен съвет, както и в останалите населени места.

– Възстановяване на прекратената от една година транспортна връзка между селата Зимница и Шаново с общинския център – град Мъглиж.

– Дългосрочно планиране на програма за благоустрояване и инфраструктура.- Автоспирката ще бъде отключена и ще се ползва по предназначение.

– Програма за развитие на масовия детски спорт.

– Ефективно ще се използват природните дадености с цел превръщането им в привлекателни туристически маршрути, като напр. до Средновековната крепост на 2 км. южно от Зимница, по поречието на р. Тунджа и др.

– Допълване на общинския културен календар със събития от Зимница по повод 120 години читалище

– Обследване за енергийна ефективност на сградата на Читалище „Напредък 1902г.“.

– Разработване на проекти за здравна профилактика за децата на Зимница, както и в др. населени места в общината.- Акцентиране в приобщаващото образование.

– Подпомагане на семейства в община Мъглиж при раждане на дете, с условията – здравно и социално осигурени родители със средно образование.

Номерът ми в бюлетината е 9! Очаквам вашата подкрепа!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram