Миглена Филипова,Шаново: Община Мъглиж има нужда от компетентна и прозрачна местна власт в интерес на всички ни

#Шаново. „Ни за млади, ни за стари е селото“, с това ме посрещат шановци, припомнят ми годините си тук. С вълнение разказват за празниците и хората, които са играли на площада, днес за тях няма повод и настроение. Не разбират кметските разпоредби за ограничаване маршрутите на животните. „Във всяка къща имаше овце, кози или крави, мляко няма откъде да си купиш днес“, споделят ми жителите. За тях е ясно, че животът не може да се върне какъвто е бил в младостта им, но искат местната власт да чува исканията им – какво е село без домашни животни? Ако ще се превръщаме във вилно селище, вижте ни улиците, тротоарите, детската площадка, транспорта, сметосъбирането, дори плочките на площада са за смяна.

Доброто управление се гради чрез диалог, отговорност и взаимно доверие. Община Мъглиж има нужда от компетентна и прозрачна местна власт в интерес на всички ни. С председателката на БСП-Мъглиж Дияна Янева представихме нашата програма за управление, предвиждаща активно подобряване на средата за живеене – улиците, сметосъбирането, парковете, осветлението и др., за да се превърне и Шаново отново в добро място и за млади и за стари.

Възстановяването на автотранспортта е сред приоритетите ни. Ще възстановим прекратената от една година транспортна връзка между селата Зимница и Шаново с град Мъглиж.

Предвиждам изграждането на обществени съвети по селата, в които ще могат да участват всички активни жители и ще се поставят за обсъждане желаните от тях теми. Знам, че хората имат нужда да почувстват грижа, надежда и помощ при решаване на проблемите.

Вярвам, че можем да възстановим и инфраструктурата и транспорта и да преобразим община Мъглиж.

След няколко дни имаме две възможности – или да позволим ситуацията да остане такава, каквато е, или да направим решителна крачка към промяната.

Изборът зависи от нас.

В бюлетината „БСП за България“ е първа, моят номер е 9.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram