Златко Острешев: Нов живот за сградите общинска собственост

Кандидатът за кмет в предстоящите на 28 февруари частични местни избори в община Мъглиж инж.Златко Острешев продължава срещите си с жители на населените места.Хората от селата Ветрен, Зимница, Тулово и Дъбово разговаряха с него за проблеми, които са в ръцете на местната власт и трябва да се решат от нея.

 „Младите напускат, защото нямат работа,а за децата им няма детски градини, липсва междуселищен транспорт и да купим едно хапче трябва да търсим частен превоз, за да отидем до най-близкия град”, оплакаха се хората на Острешев. В едно от големите села Тулово, например, детската градина „Снежанка” е закрита, а сградата, която е общинска собственост, пред очите на всички се руши. Такава е съдбата и на сградата на закритото вече Помощно училище–интернат в  село Ветрен.

 „Има много варианти тези сгради да бъдат върнати за нов живот, а не да са оставени като паметници на безхаберието”, недоволстват местните хора като се надяват, че една промяна в управлението на общината може да реши проблема.

„Сред моите приоритети в предизборната ми програма e залегнало решаването именно на тези проблеми”, заяви инж.Златко Острешев. Кандидатът с бюлетина № 16 обясни, че ремонтирането и възстановяването на пътната мрежа и прилежащите към нея площи в селищата са важни за осигуряване на транспортен достъп на жителите на общината до всички населени места и до по-големите градове – Казанлък и Стара Загора ;

Той смята, че е недопустимо днес деца, независимо от техния етност, да не посещават детските градини и училища. Затова предвижда да се направи основен ремонт и откриване на закритата детска градина «Снежанка» в село Тулово. «Затова може да се кандидатства по различни програми и проекти», поясни Острешев

«Човек, особено на най-важния пост в общината, трябва да се вслушва в гласа на хората.Диалогът с гражданите е гаранция да се върне доверието в местната власт», заяви Острешев. Затова в неговата програма са включении изнесени приемни по селата, както и провеждането на кметски оперативни  при открити врати.

Ако искате промяната да започне от община Мъглиж, доверете се на бюлетина №16 –инж.Златко Острешев!

      Купуването и продаването на гласове е престъпление

Снимки: текст Закритото Помощно училище-интернат в с. Ветрен тъне в разруха

      Това е днешното състояние на бившата детска градина «Снежанка « в село Тулово

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram